Jong Oranje Zeker Van Ek Deelname Door Spitsenshow In De Koel

Jong Oranje zeker van EK-deelname door spitsenshow in De Koel

Nederlandse beloften verslaan Hongarije met 4-1

Weghorst en Brobbey schitteren met elk een doelpunt

Jong Oranje heeft zich dankzij een klinkende 4-1 overwinning op Hongarije geplaatst voor het EK onder 21. In een kolkend De Koel zorgden Wout Weghorst, Brian Brobbey, Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo voor de Nederlandse doelpunten. De Hongaren kwamen via Andras Nemeth nog wel op 1-1, maar Nederland was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg.

Bondscoach Erwin van de Looi zag zijn ploeg voortvarend van start gaan. Al in de 12e minuut opende Weghorst de score met een prachtig schot in de kruising. Hongarije kwam echter snel langszij via Nemeth, die profiteerde van een fout in de Nederlandse defensie.

Na rust was Nederland echter weer de bovenliggende partij. Brobbey zette Oranje na een uur spelen opnieuw op voorsprong met een fraaie kopbal. Ihattaren maakte vervolgens het duel definitief in het slot met een schitterende vrije trap. In de slotfase bepaalde Gakpo de eindstand op 4-1.

Door de overwinning op Hongarije is Jong Oranje zeker van deelname aan het EK onder 21, dat volgend jaar in Hongarije en Slovenië wordt gehouden. Nederland is ingedeeld in Groep A, samen met Duitsland, Roemenië en Hongarije.